Motorkář prchal před policií i po pádu

Praha – Policisté pronásledovali v noci na sobotu napříč Prahou motocyklistu, který se jim snažil ujet. Jeho útěk nakonec nezastavila ani havárie, po pádu se řidič ještě pokusil utéct. Policie ho nakonec dopadla a zjistila, že jeho úprk byl motivován tím, že usedl na motocykl, přestože měl uložen zákaz řízení. Teď mu hrozí až tříleté vězení.

Policejní hlídka se rozhodla motorkáře zastavit, protože jel příliš rychle pražskou Strakonickou ulicí a navíc nebezpečně přejížděl mezi jízdními pruhy. Jedinou reakcí řidiče jednostopého stroje na výzvu k zastavení však bylo zrychlení. Během několikaminutové honičky motorkář podle policejní mluvčí Jany Rösslerové několikrát narazil do vozu hlídky, která ho pronásledovala, a poškodil ho. Sám dojel až ke křižovatce s ulicí K Přehradám, kde ale motocykl nezvládl a spadl.

Motorka potom pokračovala ještě několik metrů v jízdě, zatímco muž se dal na útěk po svých. Tentokrát však už policii unikat nedokázal a hlídka ho brzy dopadla. Když ho zadrželi, zjistili, že třicetiletý muž už dříve přišel o řidičské oprávnění. Policie ho podezírá z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, hrozí mu až tříleté vězení, uvedla mluvčí Rösslerová. Muž utrpěl při havárii zranění, je v nemocnici.