Barum Rallye: Zlínem počtvrté projedou závodní veteráni

Zlín – Už počtvrté v jednačtyřicetileté historii zlínské Barum Czech Rallye se na tratích rychlostních zkoušek představí závodní auta, která ovládala soutěže před více než 15 lety. Největším lákadlem budou vozy Lancia Delta Integrale v několika variantách, Audi Quattro, Fiat 131 nebo Datsun 240 Z.

„Datsun 240 Z se v České republice představí úplně poprvé. Je to auto, které sklízelo úspěchy na Rallye Safari,“ uvedl ředitel závodu Antonín Smažinka. Mezinárodního podniku Star Rallye Historic se letos zúčastní 36 posádek z osmi zemí. Všechna auta byla vyrobená do roku 1995 a odpovídají svému tehdejšímu vzhledu.

NO COMMENT: Barum Rally ozdobila přehlídka veteránů (zdroj: ČT24)

V pátek v 19:45 vyrazí jezdci se svými vozy na městské rychlostní zkoušky. O den později budou zkoušky opakovat na tratích Barum Czech Rallye. „Ve Star Rallye jde o to, aby jezdci co nejvíce pobavili diváky efektními průjezdy a smyky. Letos je bude na tratích hodnotit speciální desetičlenná komise. Budou v ní například bývalí závodníci Pavel Valoušek a Leo Pavlík, novináři a fotografové. Slibujeme si od toho objektivnější hodnocení,“ objasnil Smažinka. V minulých letech vítěze volili diváci pomocí SMS hlasování. Slavnostní vyhlášení šesti nejlepších posádek proběhne na rampě před Velkým kinem v sobotu v 18:00.