Lupič přepadl ve Zlíně banku a hrozil výbušninou

Zlín - 18letý mladík přepadl dnes odpoledne pobočku Komerční banky v centru Zlína. Jednu klientku držel jako rukojmí. Mladík měl s sebou batoh a vyhrožoval, že je v něm výbušnina, kterou odpálí, když nedostane peníze. Policisté ho zpacifikovali a pyrotechnik si batoh odvezl. Rukojmí vyvázla bez zranění. Při zásahu byla uzavřena asi dvacet minut rušná křižovatka u městského divadla, uzavřena byla i budova banky. Mladíkovi hrozí až deset let vězení.

Lupič vešel do budovy s batohem na zádech a tvrdil, že v něm má bombu. „Vzal jednu mladou ženu jako rukojmí a pod pohrůžkou, že jí ublíží, mu obsluha vydala nějaké peníze,“ popsala policejní mluvčí s tím, že personál banky zatím upozornil na přepadení policii. Dispečer kontaktoval členy pohotovostního a eskortního oddílu, kteří zrovna projížděli poblíž při návratu ze cvičení.

„Viděli, jak z banky vybíhají lidé. Vnikli dovnitř a pachatele zpacifikovali,“ dodala policejní mluvčí. Rukojmí vyvázla bez zranění, postarala se o ni policejní psycholožka. V budově však zůstal batoh, ve kterém mladík údajně měl výbušninu. Pyrotechnik z Brna jej pomocí robota umístil do speciálního kontejneru a odvezl.