V Pardubicích hořel luxusní automobil, není to poprvé

Pardubice - Zatím neznámý pachatel ve čtvrtek zapálil přímo v centru Pardubic automobil Audi A8. Policie nevyloučila, že jde o osobní mstu. Jedná se letos už o čtvrtý úmyslně založený požár automobilu v Pardubicích. Ve dvou případech se jednalo o luxusní vozy.

Ohořelý automobil stál před pardubickým výstavištěm, vyšetřovatelé u něj vyloučili technickou závadu. Požár někdo založil úmyslně. „Na místo byl samozřejmě přivolán pes speciálně vycvičený na vyhledávání hořlavých kapalin, který potvrdil dvě ohniska,“ řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková. „Samozřejmě byly odebrány vzorky, které putovaly na expertizu a příčinou vzniku požáru bylo úmyslné založení,“ dodala mluvčí HZS. Policie nevylučuje, že by se mohlo jednat o vyřizování účtů mezi místními podnikateli. „Není vyloučené, že se jednalo o nějakou osobní mstu,“ řekla mluvčí pardubické policie Eva Maturová. 

Tento případ není v Pardubicích ojedinělý. Už před několika měsíci vyšetřovatelé řešili jiná dvě zapálená auta. U všech případů je pachatel zatím neznámý, policie je však do souvislosti nedává. „V tuto chvíli tyto případy nejsou nikterak spojovány,“ dodala Maturová.

Snad nejznámější je případ z roku 2007. Tehdy někdo zapálil vozidlo dřívějšího primátora Pardubic Jaroslava Demla. Dodnes je přesvědčen, že se ho někdo snažil zastrašit v souvislosti s jeho funkcí. „Přetrvává to ve mně. Ono to člověka určitě vyděsí, vystraší, je to věc, která se dotkne rodiny, těch nejbližších,“ říká Deml.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)