V Karlových Varech vykradli lupiči auto s 5 miliony

Karlovy Vary - Čtyři maskovaní muži přepadli dnes ráno v centu Karlových Varů vůz převážející větší množství peněz. K loupeži došlo kolem půl desáté u budovy České spořitelny. Zloději odjeli ve stříbrném BMW s poznávací značkou 2K81180 směrem ke karlovarské tržnici. Policie žádá případné svědky, aby se obrátili na linku 158. Za loupežné přepadení hrozí násilníkům až 15 let vězení.

Podle informací České televize zloději ukradli přibližně 200 000 eur (4,8 milionu korun). Protože od rána předstírali, že v okolí banky uklízejí ulici, je téměř jisté, že šlo o plánovanou a předem promyšlenou loupež. Podle svědků lupiči přepadli řidiče auta ve chvíli, kdy stál před bankou. Při šarvátce rozbili boční okno, sebrali peníze a utekli.

Podle mluvčího krajské policie Pavla Valenty nepatřil přepadený vůz žádné z bezpečnostních agentur, ale asi firmě nebo podnikateli, jenž si pro větší obnos peněz do banky přijel. Policie část prostoru před spořitelnou uzavřela a kriminalisté tam stále zajišťují stopy. Na místě zůstal stát rovněž přepadený automobil Škoda Octavia, u něhož útočníci při loupeži rozbili postranní okénko na místě řidiče.