Podnikatelka dostala za erotické masáže 5 let

Zlín - Krajský soud ve Zlíně dnes poslal majitelku masážního salonu ve Zlíně-Pasekách Hanu Křeháčkovou na pět let do vězení. Podle obžaloby byl v jejím podniku, který oficiálně nabízel relaxační a rekondiční služby, poskytován sex za úplatu. Pracovaly zde i čtyři nezletilé dívky, kterým bylo šestnáct let. Ženě, která vinu od samého začátku popírá, hrozilo pět až 12 let vězení.

Masážní salon žena otevřela v roce 2005. Policie ji obžalovala za činnost od jara 2006 do letošního ledna. Podle státního zástupce Lea Foltýna žena do salonu najímala ženy a dívky, které za úplatu poskytovaly klientům erotické masáže. Podnikatelka je lákala na inzeráty, až později je seznámila s jejich skutečnou činností. Ty, které jí smlouvu podepsaly, zavázala mlčenlivostí pod hrozbou pokuty 200 tisíc korun.

Podnik podle kriminalistů, kteří na něj přišli „díky“ zlínskému podsvětí, nabízel erotické masáže, které byly zpravidla zakončeny třením penisu a vyvrcholením muže. Křeháčková se při všech jednáních soudu bránila, že v salonu se prováděla masáž, kterou sama vymyslela a má na ni patent. „Kalifornská masáž se prováděla na osprchovaném a vysvlečeném zákazníkovi. Šlo o lymfatickou masáž, kdy masérka byla nahá a zákazníka masírovala svým tělem. Byla to tak zvaná masáž body to body. Nemělo docházet k vyvrcholení. Nikdy nikomu jsem neřekla, aby masturboval zákazníkovi,“ uvedla již dříve Křeháčková.

Proti podnikatelce ale již dříve před soudem vypovědělo několik svědkyň, které v salonu pracovaly. Soud vyslechl i ty, kterým v té době nebylo 18 let. Některé z nich přiznaly, že měly s klienty i pohlavní styk.