Bombu v Praze hledala policie bezúspěšně

Praha – Patrně vtip způsobil problémy tisícům lidí v centru Prahy. Policisté dopoledne přijali anonymní oznámení, ze je v oblasti Florence ukryta výbušnina. Pyrotechnici ji hledali několik hodin, zatímco policie oblast evakuovala. Bylo třeba odklonit dopravu, tramvajové linky 8 a 24 jezdily po objízdné trase přes Holešovice, uzavřen byl i jeden výstup ze stanice metra. Hlášení o bombě přijali policisté před desátou hodinou dopoledne, bezúspěšné pátrání trvalo déle než tři hodiny.

„Přes linku 112 bylo přijato oznámení, že v prostorách pasáže, která je průchodem mezi ulicemi Sokolovská a Pobřežní, kde je několik prodejen, má být údajně umístěn nástražný výbušný systém,“ přiblížila policejní mluvčí Eva Stulíková. Na místo dorazil kromě policejních hlídek také pyrotechnik se psem.

Z místa, kde měla bomba být, museli policisté evakuovat stovky lidí. Dalších lidí se dotkla dopravní omezení, když tramvaje 8 a 24 jezdily odklonem mezi zastávkami Palmovka a Bílá labuť a neobsluhovaly Karlín, do Sokolovské nesměla ani auta a byl uzavřena také východ z metra do téže ulice.

Kdo falešnou bombu ohlásil, zjišťuje teď kriminální policie. „Zatím bez konkrétnější kvalifikace, nicméně šíření poplašné zprávy je nasnadě,“ podotkl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.