Vánoční kulinářská soutěž - vítěz vyhraje auto

Praha – Pražská informační služba pořádá kulinářskou soutěž Jak peče Praha. Přihlásit se může každý, kdo do 14. listopadu pošle svůj recept na vánoční cukroví, perníčky či pečivo. Došlé tipy pak posoudí porota a ty nejzajímavější budou zveřejněny na webu, kde veřejnost vybere vítěze. První cenou soutěže je osobní automobil Ford Ka.

"Věhlas vánočního cukroví, které je unikátní součástí českých Vánoc, přesahuje daleko za hranice České republiky. Soutěží Jak peče Praha chceme tuto proslulou tradici podpořit a napomoci tak gastronomii a cestovnímu ruchu v naší metropoli," řekla Lucie Ramnebornová, ředitelka Pražské informační služby.   

Odborným garantem soutěže je přední česká cukrářka Mirka van Gils Slavíková, majitelka francouzského profesionálního titulu Professeur en sucre d˙Art, která v uplynulých letech mimo jiné připravovala delikátní dezerty pro oficiální zahraniční návštěvy, například pro Condoleezu Riceovou, Angelu Merkelovou či Roberta Fica.   

„Mým hlavním směrem je výchova laické veřejnosti a mladých odborníků, protože opravdu miluji vánoční svátky, rozhodla jsem se podpořit tento projekt,“ vysvětlila Mirka van Gils Slavíková. 

Zájemci mohou své recepty na vánoční cukroví, perníčky či pečivo vkládat do elektronického formuláře na stránkách http://www.jakpecepraha.cz, zasílat e-mailem na adresu recepty@pis.cz nebo je osobně přinést sepsané na adresu PIS či do Turistických informačních center PIS.        

Finálové recepty budou moci návštěvníci Prahy ochutnat v Turistickém informačním centru ve Staroměstské radnici a vítězný recept pak na vánočních trzích na Staroměstském náměstí, ale i v předních pražských kavárnách a restauracích, které budou zveřejněny na soutěžním webu. Deset nejúspěšnějších receptů se stane předlohou připravované česko-anglické kuchařky Jak peče Praha.