Česká pošta zprovoznila v Neštěmicích novou pobočku

Ústí nad Labem - Česká pošta od tohoto týdne přestěhovala svou pobočku pro ústecký městský obvod Neštěmice. Nadále zůstala ve čtvrti Krásné Březno, ale nově sídlí v obchodním centru, kde prý bude blíž lidem. Původní budova, v níž byla pošta v nájmu, je ve špatném stavu a s majitelem objektu nebyla možná dohoda na opravách.

„V létě minulého roku se ve staré budově porouchal výtah, kterým zaměstnanci vozili veškerý poštovní materiál, a nakonec i náhradní výtah. Dále se nám nepodařilo dohodnout na nutných opravách s majitelem objektu,“ vysvětlila Selicharová. Zaměstnanci potom museli nosit všechny zásilky dvě patra nahoru. Stěhování stálo podle mluvčí asi 900 tisíc korun.

Pošta v poslední době mění síť svých poboček. Úřady na vesnicích chce v příštích letech zredukovat a ve městech naopak otevírá provozovny v novém vizuálním stylu. V regionu jsou zatím čtyři takové - v Oseku, Chrastavě, Děčíně a nově v Ústí. Podle starostů má jen v Ústeckém kraji do roku 2017 zaniknout asi 50 malých pošt ročně. Pošta hovoří o nepochopení problému, skutečná čísla prý budou mnohem menší.

Otevření nové pošty v ústeckém obvodu Neštěmice
Zdroj: Libor Zavoral/ČTK