Odklízení nehody uzavře tah na Valašské Meziříčí

Nový Jičín - Řidiče, kteří míří z Nového Jičína do Valašského Meziříčí čekají komplikace. Policisté od půl jedenácté večer až do rána uzavřou hlavní tah mezi městy. Z příkopu před Novým Jičínem totiž těžká technika musí vyprostit havarovanou cisternu, která převážela 24 tun sazí.

Dnes večer o půl jedenácté začne jeřáb zvedat havarovanou cisternu s téměř 24 tunami sazí zpátky na silnici. Až do šesti ráno musí řidiči počítat s tím, že z Nového Jičína do Valašského Meziříčí a zpět se dostanou pouze přes Hranice.

Nehoda se stala těsně před Nový Jičínem ve směru z Valašského Meziříčí včera v jedenáct hodin večer. Zřejmě vysoká rychlost vynesla v pravotočivé zatáčce z cesty řidiče plně naložené cisterny. Náklad projel stromem a sesunul se ze svahu až k plotu rodinného domu. Majitelé domu, o jejichž plot se kamion zastavil, už spali. „Řidiči hrozí ve správním řízení maximálně dva a půl tisíce korun pokuty a udělení pěti bodů, o řidičský průkaz nepřijde,“ řekl velitel Dopravní policie Nový Jičín Jaromír Stecula.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)