V Novém Boru napadl mladík brutálně několik lidí

Nový Bor - V policejní cele skončil pětadvacetiletý muž, který dnes nad ránem v Novém Boru na Českolipsku surově napadl čtyři lidi. Podle policie místní mladík dlažební kostkou zaútočil například na prodavačku v novinovém stánku na třídě T. G. Masaryka. Zbylé útoky se odehrály ve dvou novoborských barech. Mladík byl možná pod vlivem drog. Přiznal, že je užívá. Podle informací ČTK nejde o Roma.

Muž zaútočil na 54letou prodavačku v trafice po páté hodině ranní. Podle policie byl útok velmi brutální. Trafikantka mu peníze ze strachu vydala. Pak se mladík vydal do místního baru, kde ho před šestou vypátrala a zadržela policie. Ženu s tržnými ranami a zhmožděninami převezli záchranáři k ošetření do nemocnice. 

Trafiku přepadl muž pro peníze, v baru ale útočil bez zjevného důvodu, domnívá se policie. Některé lidi prý kopal do hlavy nebo použil opět dlažební kostku. Jednou z napadených je servírka, kterou muž bez varování udeřil a zranil na hlavě. I ona potřebovala ošetření.

Jak policie jednání útočníka posoudí, zatím není jasné. Policisté vyslýchají svědky. O právní kvalifikaci teprve rozhodnou.