Nová strategie Plzně: cykloturistika a gastronomie

Plzeň - Podle hejtmanství Plzeňského kraje by se příští rok měla propagace plzeňského regionu zaměřovat především na milovníky dobrého jídla a na cyklisty. Kraj chce podporovat rekonstrukce nekvalitních cyklostezek a přilákat tak další turisty do svého regionu.

Na zahájení sedmého ročníku veletrhu cestovního ruchu ITEP představilo hejtmanství novou strategii propagace plzeňského kraje. Ta by se příští rok měla nést ve znamení cykloturistiky a regionální gastronomie. Podle odborníků jsou ale právě služby pro cyklisty na Plzeňsku nedostatečné.

Podle hejtmana Plzeňského kraje Milana Chovance (ČSSD) má Plzeňský kraj turisticky co nabídnout. Navíc je prý i veletrh rok od roku čím dál lepší.

Kromě informačních letáků si můžou návštěvníci odnést i nové znalosti a doporučení. Připraveny jsou semináře o moderní propagaci lokální kultury nebo workshopy zaměřené na tradiční řemesla. Zároveň je možné ochutnat místní gastronomické a pivní speciality.

Veletrhu ITEP se letos účastní 125 vystavovatelů včetně několika hostů ze zahraničí. Je tak největším veletrhem regionálního cestovního ruchu v Česku. Většina stánkařů ale prezentuje turistická lákadla Plzeňského kraje.

Veletrh cestovního ruchu ITEP bude trvat až do soboty. Podle organizátorů by ho mohlo navštívit rekordních jedenáct tisíc lidí.

Reportáž Jakuba Kajtmana (zdroj: ČT24)