Při požáru zemřela roční holčička

Valašské Meziříčí - Tragédií skončil ranní požár v jednom z bytů ve Valašském Meziříčí. Z okna v prvním patře, odkud se linul kouř a bylo slyšet volání o pomoc, zachránili hasiči zhruba patnáctiletého chlapce. Vzápětí ale našli v silně zakouřeném bytě přibližně roční dítě. Lékařům se život dívenky nepodařilo zachránit. Děti byly v bytě úplně samy. Jejich matka vypověděla, že na chvíli odešla, aby vyvenčila psa.

„Hasiči malou nalezenou holčičku rychle vynesli z bytu a předali ji zdravotníkům. Lékař ji asi dvacet minut na místě oživoval a následně ji nechal převézt do nemocnice. Později jsme dostali informaci, že holčička zemřela,“ uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček. Pro nezraněného hocha si přijel jeho otec a převzal ho do své péče.

Matka dětí se do bytu vrátila ještě v době, kdy hasiči likvidovali požár. Uvedla, že odešla jen na chvíli vyvenčit psa. „Zdrcené matce byla hasiči i policisty poskytnuta posttraumatická péče a následně na místo vyjela také psycholožka HZS Zlínského kraje,“ popsal Mitáček.

Hasiči zabránili rozšíření požáru do dalších prostor bytového domu. Společné prostory nebyly zasaženy, proto nebylo nutné obyvatele domu evakuovat. Dopolední vyšetřování zúžilo možnosti příčin vzniku požáru na technickou závadu elektroinstalace nebo některého z připojených zařízení. Vyloučena nebyla ani možnost nedbalostního jednání.