Ospalý mladík téměř uhořel v autě

Bohuslávky (Přerovsko) – Nejenom s vážnými popáleninami, ale také s velkým štěstím unikl smrtícím plamenům čtyřiadvacetiletý mladík. Na parkovišti v obci Bohuslávky na Přerovsku usedl do svého automobilu a usnul, nejprve si však pustil motor a topení, aby mu nebyla zima. Vozidlo se však vznítilo. Muž z plamenů unikl v poslední chvíli, utrpěl však vážné popáleniny takřka na dvou třetinách povrchu těla. Oheň zničil jeho felicii i další auto zaparkované vedle ní.

Podle policejní mluvčí Miluše Zajícové čtyřiadvacetiletý muž popíjel v bohuslávecké hospodě, odkud se nad ránem unaven dostal do svého auta. Nechtěl jím odjet, pouze se vyspat z opilosti. „Vzhledem k tomu, že bylo chladno, nastartoval motor, kterým si chtěl přitopit a následně usnul,“ popsala policejní mluvčí.

Jak dlouho muž spal, není zřejmé, v půl páté však dostali hasiči oznámení, že hoří auto s člověkem uvnitř. Když přijeli na místo, byl už mladý muž venku, jeho felicie i suzuki stojící vedle byly už zcela zničeny. Vyšetřovatel hasičů stanovil jako předběžnou příčinu požáru technickou závadu, kvůli které se asi přehřál motor a auto se vznítilo.

Nešťastný spáč se dostal na jednotku intenzivní péče ostravské nemocnice. Podle jejího mluvčího Tomáše Oborného je v kritickém stavu. Utrpěl popáleniny druhého až třetího stupně na 65 procentech těla.