Mladíci brutálně zbili kolemjdoucího kvůli 90 korunám na alkohol

Rosice – K brutálnímu útoku došlo v sobotu v noci v Rosicích na Brněnsku. Dva 21letí mladíci tam brutálně zbili 47letého muže, aby získali peníze na alkohol. Nakonec ho oloupili o 90 korun, muž ale v nemocnici leží v umělém spánku a bojuje o život. Mladíkům hrozí za pokus o vraždu výjimečný trest, tedy 20 let a výše, uvedla kriminalistka Leona Vejnárová, která se kauzou zabývá.

Muž má zlomených deset žeber, poškozenou páteř, nitrolební krvácení a velké množství podlitin. Lékaři jej museli uvést do umělého spánku. Nelze vyloučit to, že muž zraněním podlehne. 

Napadení bylo zcela nečekané. Sedmačtyřicetiletý muž se v sobotu před půlnocí vracel z restaurace okolo zahrádkářské kolonie domů a kolem dvojice mladíků musel těsně projít. Jeden z nich ho v tu chvíli shodil z travnatého srázu. „Dvojice oběť zahrnula sprškou ran a kopanců. Muž mladíky prosil, aby toho zanechali. Žádal je, aby odešli k němu domů s tím, že jim dá všechny peníze. Pachatelé neuposlechli,“ uvedla Vejnárová.   

Oběť svlékli do naha a pokračovali v bití. Po získání necelých 90 korun mladíci odešli. Zraněný muž se ale nebyl schopen o sebe postarat a až do nedělní páté hodiny ráno ležel nahý v příkopu a čekal na pomoc. Teplota přitom v noci klesla až k nule. Poškozenému pomohl až kolemjdoucí, který ho našel. Kriminalisté dopadli mladíky v nedaleké restauraci, kde v zakrváceném oblečení propíjeli lup. Oba podezřelí jsou už ve vazbě.