Po oslavě muž uhořel

Liptáň (Bruntálsko) – Ohořelé tělo nalezli hasiči v ruině domu v Liptáni na Bruntálsku, který se dnes ráno vznítil. Jde zřejmě o obyvatele domu, kterého po vzplanutí požáru začala hledat policie. Definitivní identifikace těla však potrvá několik dní. Dalších pět lidí, kteří v domě v noci oslavovali a potom přespávali, stihlo před ohněm uprchnout.

Požár vypukl kolem šesté hodiny ráno. Všichni v té době spali po noční oslavě. Když se jeden z jejích účastníků náhodou vzbudil, zjistil, že v kuchyni hoří stůl. Obyvatelé domu se proto dali na útěk. „Pěti lidem se podařilo před plameny uniknout,“ přiblížila policejní mluvčí Pavla Tušková. Nikdo však nevěděl, zda v domě spal také dvaapadesátiletý muž. Policisté proto muže začali hledat v okolí, ale neuspěli.

Zatím se oheň rozšířil na sedlovou střechu budovy a nevyužívanou půdu, k boji s ním se sjelo devět hasičských jednotek. Pod kontrolu požár dostaly až po dvou hodinách. Uvnitř potom nalezli mrtvého muže. „Zatím můžeme potvrdit, že jsme v domě našli tělo. Totožnost mrtvého neznáme. Identifikace potrvá několik dní. Tělo je ohořelé,“ zdůraznila mluvčí Tušková.

Kromě jednoho úmrtí vznikla při požáru dvě poranění. Oheň lehce zranil jednoho z dobrovolných hasičů. Podle mluvčího hasičského sboru utrpěl popáleniny. Jeden z účastníků oslavy se nadýchal kouře a skončil v nemocnici.

Požár způsobil nejméně milionovou škodu. Proč vznikl, zatím hasiči nevědí. Prověřují tři možnosti – technickou závadu, neopatrnou manipulaci s otevřeným ohněm a také úmyslné zapálení.