Zmizelého místostarostu Vytopila nahradil v Židenicích Mrázek

Brno - Městská část Židenice zvolila novým místostarostou Aleše Mrázka z ODS. Ten nahradil svého jmenovce Vytopila, který před několika týdny zmizel. Mrázek bude mít na starosti územní plánování, výstavby a dotace z evropských fondů. Pokud by se zmizelý politik našel, dostal by svoji funkci zpět a Aleš Mrázek by se stal opět pouze zastupitelem.

Na rozdíl od Vytopila bude Mrázek neuvolněným místostarostou, což znamená, že za svou funkci nebude placen. Radnice se tak rozhodla kvůli jeho zaměstnání. Dalším důvodem byl ohled na úspory, jichž je v době hrozící změny rozpočtového určení daní potřeba, uvedl starosta Roman Vašina (ODS).

Policie po Aleši Vytopilovi stále pátrá. Před časem se našly jeho doklady pohozené na dálnici D1. Podle kriminalistů se politik zřejmě stal obětí trestného činu. O stopách ale policie nechce příliš mluvit. Šance na to, že by politika nalezla živého a zdravého, jsou ale velmi malé. Jedna ze stop vedla hned na počátku pátrání do Hrotovic na Vysočině k jeho milence a jejímu bývalému příteli.