V Krkonoších začali vlekaři se zasněžováním

Špindlerův Mlýn (Trutnovsko) – V noci na dnešek začali vlekaři ve Špindlerově Mlýně se zasněžováním sjezdovek. Děla na výrobu technického sněhu spustili ve Svatém Petru, teploty v dolní části sjezdovky totiž díky inverzi klesly několik stupňů pod nulu. Vlekaři sice dopoledne zasněžování opět vypnuli, ale v případě příznivých teplot chtějí ve výrobě technického sněhu pokračovat. Dnes večer by také mělo začít zasněžování sjezdovek na Medvědíně.

Spuštění zasněžování na vrcholu Černé hory chystají také vlekaři v Janských Lázních na Trutnovsku. „Rozhodneme se podle předpovědi a vývoje počasí dnes odpoledne, všechno máme připravené,“ uvedl Petr Hynek z lyžařského areálu v Janských Lázních. Kdy se ale v nejvyšších českých horách rozjedou lanovky a vleky, zatím jasné není – záležet bude na vývoji počasí.   

Minulá lyžařská sezona začala v Krkonoších 27. listopadu, kdy se rozjely části sjezdových tratí na vrcholu Černé hory u Janských Lázní a vlek na Horních Mísečkách. O rok dříve se mohlo v Krkonoších na Černé hoře lyžovat už o víkendu 17. a 18. října po mimořádně silném sněžení v polovině října, kdy napadl na hřebenech Krkonoš téměř metr sněhu. Kvůli vysokým teplotám však sníh následně rychle roztál. Opět se na Černé hoře začalo lyžovat 5. prosince, naplno se pak sezona v Krkonoších rozběhla 19. prosince.