Silnice mezi Třincem a Jablunkovem už je průjezdná

Hrádek – Více než pět hodin byla dnes kvůli hromadné nehodě uzavřena část frekventované silnice I/11 mezi Třincem a Jablunkovem na Frýdecko-Místecku. Odpoledne se tam srazilo celkem osm aut - kamion a sedm osobních vozidel. Zranění při tom utrpělo pět lidí, z toho jeden vážné. Provoz se podařilo obnovit krátce po 20.30.

Nehoda se stala před 15.00 v Hrádku. „Kamion, který jel ve směru od Jablunkova, se střetl s osobním autem jedoucím v opačném směru. To mělo za následek řetězovou reakci, bouralo dohromady osm aut,“ uvedl policejní mluvčí Vlastimil Starzyk. Příčinu nehody a míru zavinění policie zjišťuje. 

Šestatřicetiletý muž utrpěl vážné zranění, z auta ho museli vyprostit hasiči. „Utrpěl poranění hlavy a hrudníku, také vícečetné drobnější oděrky. Se zdravotníky zprvu komunikoval, jeho stav se však zhoršoval. Lékař proto musel utlumit jeho vědomí a přikročit k zajištění dýchacích cest i následnému připojení k umělé plicní ventilaci,“ uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Dodal, že po prvotním lékařském ošetření byl muž letecky přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Další osoby ve věku 11 až 54 let utrpěly lehká či středně těžká zranění hrudníku, hlavy, končetin nebo pánve. „Žádný z těchto pacientů nebyl v bezprostředním ohrožení života. Po ošetření na místě události byli zranění transportováni k další léčbě na chirurgickou ambulanci nemocnice Třinec,“ doplnil Humpl.