Řidiči v Děčíně pohlédli do hlavně bazuky

Děčín – Nový nepříjemný zážitek si mohli odnést řidiči, kteří v sobotu večer cestovali Děčínem. Na projíždějící auta totiž mířil opilý sedmnáctiletý mladík bazukou. Nakonec se sice ukázalo, že zbraň je znehodnocená a nepoužitelná, s tím však mohli řidiči, kteří se ocitli před její hlavní, těžko počítat. Mladíka nakonec zadrželi strážníci a předali státní policii. Nyní mu za nebezpečné ohrožování hrozí až rok vězení.

Do děčínských ulic vyrazil mladík s protitankovou zbraní před desátou hodinou večer a začal zbraní mířit na auta. Záhy se o jeho činnosti dozvěděla městská policie, která ho bez boje zadržela. Podle mluvčího strážníků Tomáše Pavlíka znehodnocenou zbraň půjčil sedmnáctiletému mladému muži kamarád. Strážníci ho předali státní policii, která ještě zjistila, že je mladík silně opilý, nadýchal 2,25 promile.

Podobný případ nebezpečného vyhrožování nefunkční zbraní řešila policie v srpnu v Ústí nad Labem. Trojice mužů z Ústí mířila na auta maketou pistole, kterou našli v lese poblíž městské části Mojžíř.