Jičínský hoteliér po letech získal slíbená parkovací místa

Jičín - Majitel jičínského Hotelu Praha František Gabriel se po letech domohl splnění slibu, který mu podle jeho slov dala tamní radnice. Dostane zdarma šest parkovacích míst před svým secesním hotelem, který kompletně opravil, a tak ho bude moct začít naplno využívat.

Volyňský Čech František Gabriel, který se po výbuchu jaderné elektrárny v Černobylu přestěhoval do Jičína, si rekonstrukcí hotelu v centru tohoto města splnil sen. Místo uznání ovšem přišly problémy. Radnice odmítala přidělit parkovací místa, i když to podle pana Gabriela slíbila. Dočkal se až po pěti letech. „Jsem rád, že selský rozum konečně zvítězil, že nová radnice, vedená jinými politickými proudy, si uvědomila, že projekt Grandhotel Praha bude prospěšný nejen pro jeho majitele,“ říká František Gabriel.

Nebýt personálních změn po komunálních volbách, pravděpodobně by se skutečně nic nezměnilo. Zástupci dříve na radnici silnější ODS totiž názor nezměnili a i starosta Martin Puš v městské radě hlasoval proti. Stále opakuje to samé. „Určitě mu nebylo přislíbeno, že bude mít parkovací místa vyhrazena pouze pro sebe, a to zdarma,“ řekl před časem.

Reportáž Přemysla Šrámka (zdroj: ČT24)

Na vytrvalém boji Františka Gabriela o parkovací místa nakonec vydělají i další jičínští podnikatelé. „Pokud požádají další provozovatelé ubytovacích kapacit, měli by dostat stejnou podporu jako pan Gabriel,“ myslí si místostarosta Jičína Tomáš Frýba. Toho také někteří z nich hodlají využít. „Zvažujeme podání žádosti o čtyři parkovací místa,“ potvrdil majitel hotelu U Krále Tomáš Král.