Spícího řidiče zachránili z ohně kolemjdoucí

Nesovice (Vyškovsko) – V poslední chvíli utekl plamenům řidič nákladního auta, které začalo hořet v noci, když parkovalo v Nesovicích na Vyškovsku. Řidič spal v kabině, před smrtí ho zachránili kolemjdoucí, kteří si ohně včas všimli a řidiče se jim podařilo probudit. Nakonec utrpěl jen lehká poranění rukou.

Nákladní auto, které začalo hořet, stálo nedaleko nesovické benzinové čerpací stanice. Jednadvacetiletý muž, který spal v kabině, měl puštěno elektrické topidlo. Před pátou hodinou zjistili lidé, kteří kolem automobilu šli na vlak, že v prostoru mezi kabinou a nákladovým prostorem šlehají plameny. Slovenského řidiče se jim podařilo probudit a ten v poslední chvíli unikl.

Hasiči dorazili na místo za několik minut. „Při jejich příjezdu byla celá kabina a polovina ložné plochy v plamenech,“ přiblížil mluvčí hasičského záchranného sboru Jaroslav Haid. Přibližně čtvrt hodiny poté, co si lidé požáru všimli, byl ten už pod kontrolou a za další půlhodinu zlikvidován.

Oheň však zcela zničil nákladní automobil, ve kterém vypukl, a poškodil také osobní auto zaparkované nedaleko. Benzinku, u které vozidla parkovala, už nezasáhl. Celkovou škodu odhadli hasiči na čtvrt milionu korun.

Proč požár vznikl, zjišťují policisté. Zjišťují především, zda se nákladní auto nevznítilo od topidla, kterým řidič zahříval kabinu.