V Rumburku se zřítil strop v továrně, zemřel dělník

Rumburk - V Rumburku na Děčínsku se dnes po poledni zřítil strop v bývalé továrně Bytex. Trosky zavalily muže, který byl do půli těla zaklíněný. Po jeho vyproštění lékař zjistil, že zemřel, informoval mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Muž byl zřejmě pracovníkem firmy, která areál vyklízela.

Tělo muže bylo zaklíněno v oblasti hrudníku. Místo bylo podle Marvana velmi nestabilní, hasiči proto museli velmi opatrně rozebírat trosky. Trosky prohledali specialisté se psy, ale nikoho dalšího pod nimi nenašli. Příčinu události vyšetřuje policie. Na místě neštěstí byli dva muži, druhému se nic nestalo a sám zavolal hasiče. V budově údajně odklízeli nepořádek a odkrývali trámy, aby se mohly provést sondy před chystanou rekonstrukcí.

Město před možnými problémy s budovou jejího majitele opakovaně varovalo. „Stavební úřad už několikrát vlastníka upozorňoval na nedostatky. On tomu sice většinou vyhověl, ale budovy jinak chátraly dál. Na hlavní budovu je dokonce demoliční výměr, tohle se ale stalo v budově určené k rekonstrukci,“ řekla mluvčí města Gabriela Doušová.