Ve Smíchovském bytě hořelo, zřejmě kvůli varně drog

Praha – 10 lidí muselo být ráno evakuováno kvůli požáru v bytě v Klicperově ulici na pražském Smíchově. Dvě ženy se nadýchaly kouře, nikdo další zraněný nebyl. V bytě se s největší pravděpodobností nacházela varna drog.

Hořet začalo po deváté hodině ráno. Hasiče zavolal muž, který v bytě bydlel, z místa pak ale utekl. Na místě zasahovaly přes dvě desítky hasičů, kteří požár likvidovali zhruba půl hodiny. Obyvatele okolních bytů ohrožoval zejména kouř. Záchranáři převezli do FN Motol dvě seniorky, které se nadýchaly kouřových zplodin. Nikdo další zraněn nebyl. Příčinou celého požáru je podle vyšetřovatelů neopatrné zacházení s otevřeným ohněm nebo kouření.

Z prošetřování vyplynulo, že by se v bytě, kde došlo k požáru, měla nacházet výrobna drog, to znamená varna. Tuto skutečnost prošetřují kriminalisté z druhého pražského obvodu. Byt v pátém patře zůstal po požáru úplně zdevastovaný. Celkovou škodu pak vyšetřovatelé odhadli zatím na 200 tisíc korun. Obyvatelé okolních bytů se už do svých domovů vrátili, muže, který požár založil, hledá policie.

Reportáž Terezy Schejbalové (zdroj: ČT24)