Lupiči přepadli šest heren, policie nemá stopu

Ostrava – Už šestkrát uspěla dvojice maskovaných a velmi agresivních mužů s přepadením heren v Ostravě a na Opavsku. Vždy byli ozbrojeni pistolí, kterou přinutili obsluhu, aby jim dala peníze. Uloupili tak 120 tisíc korun. Kdo maskovaní muži jsou, se snaží zjistit policie, ale zatím nemá žádnou stopu.

Všech šest přepadení proběhlo během jediného týdne. Policisté jsou si jisti, že všechny má na svědomí stejná dvojice mužů – kdo to je, ale neví. K útoku vždy došlo podobným způsobem: Jeden ze zločinců procházel nad ránem ulicemi a vyhlížel vhodnou hernu s osamocenou obsluhou. Vzápětí se objevil jeho komplic – a za dvě minuty oba odcházeli s lupem.

Se svými obětmi si zločinci nebrali servítky. „Pod pohrůžkou krátké střelné zbraně vstoupí dovnitř – maskovaní jsou čepicí se štítkem – důrazně vyzvou obsluhu, aby si neprodleně lehla na zem,“ uvedl kriminalista Pavel Kilnar. Barmanku v jedné z heren přepadli dokonce dvakrát po sobě, když po lupu zjistili, že v baru zapomněli část ukradených peněz.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Jen v Ostravě vyšetřují policisté 300 loupeží ročně, nejčastěji se stanou na ulici. Za mřížemi však končí jen necelá polovina lupičů. Zda k této „menší polovině“ budou patřit i útočníci na herny, není jisté. Policie nejspíš bude potřebovat pomoc od okradených. „Provozovatelům heren doporučujeme vybavit se kvalitní kamerovou technikou, abychom mohli lépe identifikovat pachatele,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. O dvojici lupičů kriminalisté říkají, že je pouze otázkou času, než jejich řádění skončí tragédií. Žádají proto všechny, kteří mají informace, aby jim je zavolali.