Potápěči našli na Lipně těla dvou německých mladíků

Lipno nad Vltavou – Po pětidenním pátrání našli potápěči na Lipně těla dvou německých mladíků. Ti se v sobotu převrhli na loďce a od té doby po nich policisté, hasiči a záchranáři intenzivně pátrali. Těla mrtvých mladíků se nacházela zhruba 200 metrů od ostrovu s názvem Tajvan.

„V těchto místech je hloubka Lipna asi šest až sedm metrů,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Pavlíčková. Potápěči těla hledali od neděle, situaci ale komplikovala především špatná viditelnost v nádrži. Většinou prý museli hledat jen po hmatu, dodala mluvčí. Těla obou mladíků potápěči našli zhruba ve stejných místech, kde ve středu odpoledne objevili jejich pruty a návnadu.   

Neštěstí se stalo v sobotu v podvečer, na lodi byli tři mladíci ve věku 21 až 25 let. Jednomu se podařilo doplavat na ostrov, kterému se říká Tajvan, kde upadl do bezvědomí a v neděli ráno jej tam našli záchranáři. V neděli začalo pátrání, které každý den pokračovalo. Zapojily se do něj stovky policistů, hasičů, záchranářů i dobrovolníků z Česka i Německa.