Chlapci vběhli pod auto, jeden zahynul

Ostrava – Tři děti skončily v nemocnici poté, co v Ostravě vběhly pod auto. Jeden chlapec v noci následkům nehody podlehl, další dva nejsou ohroženi na životě, utrpěli zlomeniny a lehčí poranění. Třiapadesátiletá řidička automobilu, který děti srazil, je ve špatném psychickém stavu, co přesně se stalo, proto zatím nemohla objasnit. Přesto ji už policisté obvinili z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Nehoda se stala v pondělí odpoledne v ulici Kapitána Vajdy v Ostravě-Zábřehu. „Z prvních informací vyplývá, že skupinka tří chlapců ve věku sedm, devět a deset let, zřejmě vyběhla na komunikaci, přičemž došlo ke střetu s vozem značky Volkswagen, řízeným třiapadesátiletou ženou,“ sdělila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Nejstarší ze sražených chlapců, desetiletý, po střetu s automobilem umíral. Kolemjdoucí se pokoušeli ho zachránit. „Pokračovali také přivolaní záchranáři a zhruba po deseti minutách se podařilo obnovit srdeční činnost,“ popsal mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Zdravotníci potom dítě převezli na urgentní příjem fakultní nemocnice. V noci mu však selhaly plíce a játra a chlapec svým zraněním podlehl.

Další, devítiletý chlapec má poraněnou hlavu a zlomené nohy. Záchranáři také jeho po ošetření převezli do nemocnice. „Dítě z dopravní nehody leží v naší nemocnici, jeho zdravotní stav je stabilizovaný,“ uvedl ředitel Městské nemocnice Ostrava Tomáš Nykel. Nejmladší hoch, kterému je sedm let, ze střetu vyvázl s poraněním nohy lehčího charakteru. Po ošetření na úrazové ambulanci ho převzali rodiče a odvezli domů.

Řidičku automobilu zatím policisté nemohli vyslechnout, protože se zhroutila. Přesto ji už obvinili z trestného činu – nejprve těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, poté hodnocení překvalifikovali na usmrcení z nedbalosti.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)