Ruzyňské letiště nabídne vánoční exkurze

Praha - Letiště Praha se otevře lidem. Na čtyřech trasách nabídne individuální i skupinové prohlídky míst, kam se běžně obyčejný cestující nemá šanci dostat. Zájemcům bude exkurze umožněna ve středu 21. prosince a pak ještě od 26. do 30. prosince. Kvůli předpokládanému zájmu je nutná rezervace míst. Tu lze provést na internetových stránkách pražského letiště, kde zájemci najdou také ceník.

K vidění bude například provoz na odbavovacích plochách, starty a přistání letadel, jejich odmrazování či úklid přistávacích ploch. Cena exkurze po pražském ruzyňském letišti bude pro dospělé 150 Kč, pro děti 70 Kč.

„Kromě pozorování provozu se při prohlídce mohou zájemci seznámit s celou řadou specializovaných profesí, bez kterých by nebyl provoz mezinárodního letiště možný. Vidět mohou rovněž letištní hasičskou záchrannou stanici s jedinečnou technikou přizpůsobenou na hašení požáru v letadle,“ říká mluvčí letiště Eva Krejčí.

Sváteční prohlídky Letiště Praha pořádá od roku 2007. Za tu dobu je absolvovalo na osmdesát tisíc zájemců. Zájem rok od roku stoupá, proto podnik letos očekává rekordní účast.

Reportáž Jaroslava Zouly (zdroj: ČT24)