V Jirkově hořel panelový dům, hasiči evakuovali 90 lidí

Jirkov – V Jirkově na Chomutovsku hořel v noci na dnešek panelový dům. Hasiči museli evakuovat více než 90 lidí. Hořelo ve stoupačkách a lepenka na střeše domu. Požár byl nahlášen kolem půl čtvrté ráno, hasiči ho uhasili kolem půl dvanácté. Část evakuovaných se už vrací domů.

K požáru v ulici 5. května vyjelo 13 hasičských jednotek. Hasiči nejprve evakuovali asi 30 lidí ze vchodu, ve kterém hořelo, později museli své byty opustit i obyvatelé dalších dvou vedlejších vchodů. Celkem muselo odejít přes 90 lidí. Obec jim poskytla náhradní ubytování.

Nájemníci vchodu, který požárem zasažen nebyl, se vracejí zpět domů, ostatní zatím musejí zůstat mimo své domovy. „Jednáme o volných kapacitách s městským ústavem sociálních služeb, který zřizuje město, ale i s dalšími subjekty. Chomutovský hotel Partyzán ubytuje jednu rodinu na týden, obrátíme se na další ubytovací zařízení, například místní hotel Kavalír. Předpokládáme, že většina evakuovaných lidí najde útočiště u příbuzných,“ řekl starosta města Radek Štejnar.

Příčina požáru se zjišťuje. Podle Deníku místní spekulují o tom, že příčinou požáru mohly být problémy s elektřinou. „Je to tak dva dny, kdy nám na několik hodin vypadl proud. Někdo se na to měl přijet podívat, ale nevím, jak to dopadlo,“ řekla Deníku jedna z nájemnic.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)