Opilá řidička skončila ve svodidlech

Brno - Přes tři promile alkoholu nadýchala řidička osobního auta, které ve čtvrtek v podvečer havarovalo na dálnici D1 mezi Brnem a Vyškovem. Když se vyhýbala řádně odstavenému kamionu, narazila do středových svodidel. Policistům přiznala, že před jízdou vypila větší množství alkoholu. Za ohrožení pod vlivem návykové látky teď ženě hrozí až tři roky vězení.

Nehoda se stala krátce před 17:00. Čtyřiapadesátiletá žena se zřejmě odstaveného kamionu polekala, strhla proto řízení vlevo a s automobilem se dostala do smyku. Neovladatelné vozidlo se zastavilo až o středová svodidla. Do havarovaného auta po chvíli vrazila další řidička osobního vozu. Při kolizi se nikdo nezranil. Dechová zkouška u první šoférky ukázala 3,3 promile alkoholu v krvi, druhá byla střízlivá.

Pod vlivem alkoholu byl také řidič, který v noci na dnešek projížděl Znojmem. Šedesátiletý muž, jehož zastavila hlídka v Suchohrdelské ulici, nadýchal 2,17 promile alkoholu. Byl mu odebrán řidičský průkaz. Nezodpovědný šofér bude nyní čelit trestnímu stíhání.