Požár kravína na Hlinensku způsobil škody za 5 milionů

Kladno u Hlinska – Hasiči dnes zasahovali u požáru části kravína v Kladně u Hlinska. V zemědělském objektu shořela technika, i přes snahu přítomných pracovníků se nepodařilo zachránit ani několik telat. Příčina požáru prozatím není jasná, podle vyšetřovatelů však není vyloučeno úmyslné zapálení.

Budova sloužící jako stáj a sklad krmiva začala hořet brzy ráno. Na místo se seběhli obyvatelé obce a také velitel místních hasičů, který se snažil zachránit hlavně zvířata. Jednu skupinu telat se podařilo zachránit, k druhé však rozsáhlé plameny nikoho nepustily. „K dalším sedmi telatům se již nepodařilo dostat, zvířata na místě zahynula,“ uvedla mluvčí hasičského záchranného sboru Vendula Horáková.

Plameny se hasičům podařilo dostat pod kontrolu během necelé hodiny. Škoda prozatím podle Horákové dosáhla částky 5 milionů korun. Zatím není jasná příčina požáru, ale svědci tvrdí, že se oheň šířil po celé délce budovy neobvykle rychle. Vyšetřovatelé proto zatím nevyloučili ani úmyslné založení požáru.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)