Milovníci běžek se mohou vyřádit v Chuchli

Praha - Příznivci běžek mohou zamířit do pražské Chuchle, kde se pro ně na dostihovém závodišti otevřel zasněžený okruh v délce 600 metrů. Ski Park Velká Chuchle je pro veřejnost přístupný odpoledne i večer, vstup je zdarma. Běžkařské vybavení lze vypůjčit přímo na místě, stejně tak je možné využít místní školy olympioničky Kateřiny Neumannové. Bližší informace a aktuality je možné nalézt na www.skiparkchuchle.cz.

Využít je možné zázemí závodiště a přilehlé parkoviště. Součástí areálu je i dětský okruh a také sjezdařská škola s malým svahem. Ski park Chuchle podpořili vedle Neumannové a dostihového závodiště pražský magistrát, který zaplatí většinu provozu, a další partneři.

Otevření zpozdilo počasí, protože na počátku zimy panovaly teploty nad nulou. Zasněžování tak mohlo začít až v okamžiku, kdy uhodily mrazy. Náklady na zimní provoz areálu se odhadovaly na dva miliony korun. Jestli to počasí dovolí, chtějí mít provozovatelé otevřený areál až do března.

Provozní doba pro veřejnost:

Po - Pá: 13:00 - 16:30, 17:00 - 20:30

So-Ne: 10:00 - 20:30

Dlouhodobý záměr provozovatelů je vybudovat z místa tradiční centrum lyžování v Praze. Stopa bude denně upravována a zasněžována, počítá se s amatérskými soutěžemi a tréninky. 

Reportáž Gabriely Kundrtové (zdroj: ČT24)