Spadlý led z jedoucího kamionu zranil tři lidi v osobním voze

Plavy (Jablonecko) - V Plavech na Jablonecku dnes krátce před jednou hodinou odpolední spadl z kamionu led na auto, které právě nákladní vůz míjel. Led proletěl čelním sklem vozu a zranil tři cestující. Řidič kamionu si zřejmě události nevšiml, nezastavil a pokračoval v cestě směrem na Tanvald.

Neštěstí se podle policie stalo pod železničním přejezdem. Led vážně zranil třicetiletého muže, kterého záchranáři s těžkým zraněním hlavy a zhmožděním hrudníku přepravili na traumacentrum do Liberce. V autě s ním cestovaly ještě dvě ženy ve věku 22 a 38 let. Ty skončily s lehkými zraněními a tržnými ranami na chirurgii v jablonecké nemocnici.

Nákladní vůz, ze kterého kus ledu spadl, byl z Polska. Kamion nezůstal na místě a pátrá se po něm. Podle mluvčí jablonecké policie Ludmily Knopové byly na voze modré nápisy. „Ale to je v podstatě jediné, co k tomu vozidlu zatím víme,“ dodala. Policisté proto žádají případné svědky neštěstí, aby se s nimi spojili na telefonním čísle 974 474 250 nebo lince 158.