Z investice za milion a půl zbylo děravé torzo

Jaroměř – Pavla Kafková prodala všechno, aby dětem, o které pečuje, zajistila bydlení v dospělosti. Za domek ze dřeva zaplatila zálohu přes milion korun. Najatá firma ho ale nepostavila a peníze nevrátila. Další problémy přišly s novou firmou, která měla dům postavit. Paní Kafkové z Jaroměře ale nakonec zbyl jen nepoužitelný skelet a velké starosti, co bude dál.

Jednasedmdesátiletá paní Kafková pečuje o dvě pravnoučata. Prodala garsonku v Praze i chalupu, aby mohla dětem postavit dřevěný domek na venkově. Jenže Kafkovi dům nedostali, i když předloni zaplatili předem firmě Aroza milion sto čtyřicet tisíc korun. Firma komentář odmítá. Převedla totiž objednávku jinam, kde peníze zmizely. Paní Kafkové ukazovali domek ve stodole u Nasavrk, nebyl ale její.

Pak nabídl pomoc další – Milan Holomek postavil za půl miliónu děravé torzo a odešel. Ten tvrdí, že postavil to, co bylo objednáno. „Byl tu úředník ze stavebního odboru a ten byl úplně zděšen. Říkal, že by mohl nechat odstranit stavbu,“ říká Pavla Kafková. Odborníka Antonína Vymetálka, kterého pozval štáb ČT, zaskočilo použité dřevo. Dodal, že snaha ušetřit na ceně materiálu je evidentní.

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)

Paní Kafková se sem musí nastěhovat do konce května. Byt totiž už prodala. Přístřešek je ale promočený, s dětmi sem jít bydlet nemůže. Paní Kafkové zbývá posledních 700 tisíc, které dostane za byt. Za ně musí domek alespoň provizorně dostavět. Jinak v červnu skončí s dětmi na ulici.