Výbuch plynu poškodil dům v centru Prahy

Praha - V Hybernské ulici v centru Prahy vybouchl dnes odpoledne plyn. Při explozi, jejíž příčina se stále vyšetřuje, nebyl nikdo zraněn. Z domu bylo evakuováno 23 lidí. Podle statika je dům obyvatelný, lidé se proto mohli odpoledne vrátit do svých bytů. Kvůli zásahu hasičů byla v okolí domu omezena doprava, ulice Hybernská ale zůstala alespoň jedním pruhem průjezdná.

Výbuch se stal ve 13:20 v domě číslo 38. „Plyn vybouchl v suterénu pod vinárnou, výbuch udělal díru do země,“ sdělila mluvčí. Exploze silně poškodila klenbu i výtahou šachtu, na místě byla spousta suti, proto byl povolán i kynolog se sutinovým psem. Podle statika však i přes poškození domu nehrozí jeho zřícení, a tak se lidé mohli odpoledne vrátit do svých domovů. Hasiči zásah ukončili před 16:00.     

„Příčinu výbuchu neznáme, policie událost stále vyšetřuje. My jsme ovšem v domě měli hlášeny jen tři odběry plynu,“ řekl mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek. Podle České televize se v budově zhruba před týdnem opravovala voda a spekuluje se, že dělníci mohli plynové potrubí poškodit.

Telefonát Magdy Trojanové (zdroj: ČT24)