Při požáru zahradní chatky v Karviné zemřeli dva lidé

Karviná – Dvě ohořelá lidská těla objevila police v Karviné po požáru chatky. Po jejich totožnosti zatím pátrá. Spáleniště prohledal i speciálně vycvičený pes, aby určil místo vzniku požáru. Proč chatka shořela, se ale zatím neví. Nebyla v ní přitom ani elektrická přípojka.

Totožnost obětí se zatím nepodařilo zjistit, podle policie nicméně nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o bezdomovce. „Byla nařízená soudní pitva. Ještě v pondělí budou na místě pracovat znalci, kteří by měli určit příčinu a místo vzniku požáru,“ uvedl mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus.

Podle svého mluvčího Petra Fastera hasiči k požáru chatky vyjížděli krátce před 05:00. „Po příjezdu na místo zjistili, že jde o rozsáhlý požár zahradní chatky velikosti šest krát šest metrů. Za 15 minut se podařilo požár lokalizovat,“ popsal Faster. Dodal, že těla hasiči objevili při průzkumu požářiště.

Zatím se ale neví, proč začala chata hořet. „Na místě byl nasazen policejní pes, speciálně vycvičený na vyčichávání místa požářiště. Bohužel pes neoznačil místo, kde k požáru přímo došlo,“ dodal Kus. Podle hasičů oheň způsobil škodu zhruba za 250 tisíc korun.