Vsetín rozšíří zóny placeného parkování

Vsetín – Častěji budou vsetínští řidiči platit za odstavení svých vozidel. Radnice se rozhodla rozšířit placené zóny na další místa – zejména do blízkosti státních institucí, kde je největší pohyb návštěvníků a motorových vozidel, která je potřeba zaparkovat. Navíc v některých ulicích vzniknou rezidentní zóny, kde budou moci zaparkovat pouze místní obyvatelé.

Majitelé aut budou muset nově zaplatit za stání v ulicích Hlásenka a Tyršova před gymnáziem a u věžového domu u nádraží. Přibudou tak ke stávajícím placeným zónám v ulicích Jiráskova, Smetanova, Žerotínova, Na Příkopě a na Dolním náměstí.

Rezidentní zóny potom radnice vyhlásila pro ulice Havlíčkovu, Tyršovu, Sušilovu, U Hřiště, Na Plavisku a Na Kamencoch. Nadále v nich budou moci ponechat své vozidlo pouze řidiči, kteří v některém z domů bydlí či podnikají. „Často před svými domy či provozovnami totiž hledali místa k zaparkování svých vozů, protože na jejich místech stála auta přespolních řidičů,“ vysvětlil zavedení rezidentních zón místostarosta Petr Kořenek.

Zavedení placeného parkování a zón vyhrazených pouze pro rezidenty může pomoci s parkováním v centru Vsetína, na přeplněné ulice si však přitom stěžují i obyvatelé dalších částí města. Obzvlášť špatná situace je v části Rybníky, kde se často do ulic přeplněných zaparkovanými vozidly už nevejdou autobusy městské hromadné dopravy. Protože město nemá prostředky na to, aby investovalo do nových parkovišť či rozšiřování komunikací, rozhodla radnice o zjednosměrnění části ulic v Rybníkách.