Dikobraz unikal policii tři dny

Vysoké Mýto (Orlickoústecko) – Dikobraz, který se procházel po městě, překvapoval od neděle obyvatele Vysokého Mýta, kteří se s ním setkávali. Na exotické zvíře v ulicích opakovaně upozorňovali policii, ta však po dikobrazovi tři dny pátrala marně. Nakonec ho „dopadli“ v úterý večer před supermarketem. S pomocí městských strážníků a majitele policie odchytávala zvíře půl hodiny.

Naposled vyrazili policisté do vysokomýtských ulic kvůli dikobrazovi v úterý večer před devátou hodinou. Výskyt exotického hlodavce ve městě ohlásil muž, který ho spatřil. „Oznámil, že před supermarketem ve Vysokém Mýtě na komunikaci se prochází dikobraz,“ přiblížila policejní mluvčí Iveta Lehká.

Dikobraz – podle nepravdivé pověsti schopný vystřelovat ostny – udržoval zvědavce v uctivé vzdálenosti. „Údajně měl být vyplašený a budil nemalý respekt,“ podotkla mluvčí Lehká. K jeho odchytu povolali policisté na pomoc ještě strážníky a také majitele zvířete, půl hodiny se potom snažili zvíře polapit.

Hlodavec policii unikal tři dny. „Dvě obdobná sdělení jsme na lince 158 obdrželi ve večerních hodinách i v neděli, ale zvíře se vypátrat nepodařilo,“ přiznala policejní mluvčí. Po úspěšném úterním zásahu se ale musel dikobraz odebrat domů, kde nyní může plánovat další výlet.