V Plzni praskl vodovod, zatopil ulici před nádražím

Plzeň - Podruhé během posledních dvou dnů se část Plzně ocitla pod vodou. Prasklý hlavní vodovodní řad dnes ráno zcela zatopil Sirkovu ulici před hlavním vlakovým nádražím v Plzni. Doprava v je v místě stále zastavena v obou směrech, uzavřen zůstává i podchod pro pěší. Opravy se pravděpodobně protáhnou až do nočních hodin.

Přímo před budovou nádraží praskla velmi stará vodovodní roura o průměru 40 centimetrů. Ještě před 7. hodinou stříkala voda do více než metrové výšky. Hasiči již vodu odčerpali, dopravu reguluje policie. Místo by mělo být uzavřené celý den.

Silnice přímo před nádražím je silně poničená, asfalt je hodně zvlněný a místy rozbitý. Podchod a obchody v něm jsou zaneseny kalem. Tramvajová doprava z centra města na Slovany je nahrazena autobusy.

Podobná havárie se stala už ve čtvrtek večer zhruba 300 metrů odtud, kde praskl hlavní vodovodní řad o průměru 55 centimetrů. Voda částečně vytopila nedaleký hotel Angelo. „V těchto místech jsou nejstarší roury ve městě,“ řekl pracovník vodárny na místě havárie.