Z Uherského Hradiště na jih jen po objížďkách

Uherské Hradiště – Na státní silnici I/55, která spojuje Zlínsko a Uherskohradišťsko s Jihomoravským krajem a pokračuje dále na Vídeň, začala velká rekonstrukce. Tah je kvůli ní mezi Kunovicemi a Uherským Ostrohem obousměrně zcela uzavřen. Řidiči se tak na více než půl roku musí naučit nové trasy – práce na silnici budou totiž pokračovat až do konce října. Oprava části silnice I/55 bude stát 200 milionů korun.

Telefonát Gabriely Sluštíkové (zdroj: ČT24)

Uzavřena je silnice I/55 mezi Kunovicemi a Uherským Ostrohem v obou směrech. Hlavní objízdná trasa pro tranzitní dopravu je vedena obousměrně po obchvatu Uherského Hradiště a dále po silnici II/427 mezi Starým Městem a Moravským Pískem do Veselí nad Moravou.

Další objízdné trasy určené zejména pro obyvatele obcí ležících u silnice I/55 – Kunovic, Ostrožské Nové Vsi nebo Uherského Ostrohu a autobusovou dopravu – povedou východně od opravované komunikace obcemi Blatnice pod Sv. Antonínkem, Blatnička, Boršice u Blatnice, Slavkov, Dolní Němčí a Hluk.

Státní silnice by během opravy měla dostat nový povrch, současně se dočká rozšíření, opravy části podloží i navazujících ploch, chodníků v obcích, vjezdů a komunikací. V plánu jsou také opravy a kompletní přestavby mostů, vložení ochranných ostrůvků na nových přechodech pro chodce či úpravy zastávkových zálivů pro autobusy. Doplní se značení na silnici.

První ráno, kterého se uzavírka dotkla, nepřineslo žádné dopravní komplikace, provoz byl docela klidný. Nevytvořily se žádné kolony, řidičům tak prodloužila jízdní dobu pouze samotná objížďka. Nespokojené hlasy však kvůli odklonu dopravy znějí ze slováckých vesnic. Doprava v nich zesílila až trojnásobně.