Ve Vrchlabí shořela bývalá pila

Vrchlabí - Rozsáhlý požár zachvátil dnes odpoledne budovu bývalé pily a k ní přilehlý sklad pneumatik v centru Vrchlabí. Z místa stoupal hustý černý dým, který vyděsil obyvatele města a byl vidět na kilometry daleko. Škoda se předběžně odhaduje na milion korun.

Hořet začalo krátce po půl čtvrté odpoledne. Na místo vyrazily čtyři hasičské jednotky a šest cisteren. Práci jim komplikoval štiplavý dým, hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Postupovat museli velmi opatrně, protože nikdo nevěděl, co přesně se v hořícím objektu nachází.

Svědci údajně slyšeli i výbuchy. „Jsou tam zaparkované dva vozy, takže v nich pravděpodobně byly pohonné hmoty a to způsobilo ty výbuchy,“ řekl velitel zásahu Jan Březina. Budova už podle hasičů zachránit nešla, proto se soustředili na ochranu přilehlých obytných domů. S ohněm bojovali něco přes hodinu, nyní už jen dohašují a hlídají požářiště.

Kvůli zásahu musela být ve Vrchlabí částečně odkloněna i doprava. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun, příčina požáru se bude teprve šetřit.

Reportáž Václava Svobody (zdroj: ČT24)