Policie v Břeclavi stíhala ukradená BMW, po jednom stále pátrá

Břeclav - Policie se snaží v Břeclavi a okolí dopadnout skupinu zlodějů, kteří v Rakousku ukradli tři luxusní auta a dnes s nimi zamířili na jih Moravy. Dvě auta se již policejním hlídkám podařilo zajistit, po třetím vozidle dál pátrá. Na pomoc byl také přivolán policejní vrtulník.

Policie v Břeclavi akci spustila kolem čtvrt na osm ráno, když přijala oznámení, že na české území přejíždí rakouská policie a stíhá tři vozidla. Jeden z pronásledovaných řidičů při úprku nezvládl jízdu a nedaleko hraničního přechodu narazil do budovy a utrpěl lehké zranění. Kromě řidiče policisté v autě zadrželi i další osoby.

„Druhé vozidlo pokračovalo v jízdě, podařilo se mu dostat do Břeclavi. Hlídka dopravní policie našla vozidlo odstavené, řidič se už v autě nenacházel,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová. Po řidiči z tohoto vozidla, stejně jako po třetím ukradeném automobilu, nyní policie pátrá. Řidiči na všech hlavních silničních tazích na jih od Brna proto nyní musí počítat s policejními hlídkami.

Záběry z policejní honičky (záběry Policie ČR
Zdroj: ČT24/Policie ČR

Rakouská policie má stále větší problémy se zloději luxusních aut, především vozidel značky BMW v terénních úpravách. Často se ztrácejí zejména ve Vídni. Zloději pak s nimi míří přes Moravu na sever do Polska a pak dál do východní Evropy.