Mobilní platební terminály má i břeclavská policie

Břeclav – Břeclavští strážníci začali používat mobilní platební terminály. Řidiči tak budou mít možnost zaplatit pokutu za špatné parkování nebo rychlou jízdu přímo na místě pomocí platební karty. Strážníci budou mít terminály k dispozici zatím ve dvou vozech. Nepoctivci se tak už nebudou moci vymlouvat na nedostatek peněz v hotovosti.

Zahraniční řidiči většinou odjeli bez zaplacení a případné vymáhání se mnohdy břeclavské radnici nevyplatilo. Místním řidičům ušetří placení kartou u silnice hlavně čas. Vedení Břeclavi nakoupilo dva nové přístroje ještě z jednoho důvodu – vedení radnice si od novinky slibuje více peněz do městské kasy. Jen za první čtyři měsíce letošního roku řidiči neuhradili 286 pokut.

„Je to více než 140 tisíc korun. Jen pro zajímavost, za celý loňský rok policisté uložili pokuty za 900 tisíc korun a 300 tisíc korun nezaplatili lidé na místě,“ uvedla mluvčí břeclavské radnice Eliška Windová. Břeclavští se nechali inspirovat v nedalekém Mikulově, kde platební terminály používají už čtvrtým rokem. Ročně přes ně vyberou více než 400 tisíc korun. Podobná zařízení mají i brněnští strážníci. Na celou jihomoravskou metropoli však pouze ve dvou vozech.

Reportáž Barbory Lukšové (zdroj: ČT24)