Na D1 se tvořily kolony, Jižní spojka je stále ucpaná

Praha - Několikakilometrová kolona se dnes odpoledne vytvořila na dálnici D1 na výjezdu z Prahy, po 18:00 se ale provoz vrátil do běžného stavu. Dopravu omezily stavební práce, kvůli kterým byl uzavřen jeden jízdní pruh dálnice. Opravy však již skončily a otevřeny jsou všechny jízdní pruhy, řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková. Jižní spojka je nadále ucpaná.

Problémy byly na D1 zhruba od druhého po jedenáctý kilometr ve směru na Brno. Kolona vozidel dosahovala po 17:00 délky asi šesti kilometrů. Situace se o něco zlepšila i na Jižní spojce. „Většina Jižní spojky ale pořád stojí. Podepsal se na tom začátek prodlouženého víkendu,“ uvedl Radoslav Guth z pražského Dopravního informačního centra.

Kolony se podle něj tvoří i na dalších místech v Praze. „Na ulici Milady Horákové je nejvyšší stupeň provozu celý den a jako každý den je velmi hustý provoz třeba na Nuselském mostě nebo v Ječné ulici,“ dodal Guth. Problémy měli dnes odpoledne řidiči také na D1 ve směru na Brno na Vysočině. Po 14:00 havarovalo šest automobilů na 164. kilometru. „Havárie se obešla bez zranění a bez výraznějšího omezení provozu,“ řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Další čtyři vozy havarovaly podle mluvčí kolem 16:00 na kraji vzniklé kolony na 162. kilometru. Také tato nehoda si nevyžádala zranění a provoz na dálnici nebyl přerušen.

  • Dálnice D1 zdroj: ČT24
  • Ucpaný výjezd z Prahy zdroj: ČT24
Vydáno pod