Zoo ve Dvoře Králové spustí autosafari koncem května

Dvůr Králové nad Labem - Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem zahájí letní sezonu ve druhé polovině května, kdy se také otevře tzv. autosafari. Letošními novinkou budou dva nové volné výběhy, ve kterých budou žirafy, zebry Grévyho a antilopy nyaly nížinné. Auta budou nově projíždět i výběhem, kde budou volně žijící pralesní buvoli. Návštěvníci bez vlastního auta si budou moci safari projet autobusem zoo.

„Technicky a provozně jsme na otevření afrického safari připraveni. Na místě jsou i dva nové safaribusy, které již areálem zkušebně projíždějí,“ uvedla mluvčí zahrady Jana Myslivečková. Autosafari, v němž auta návštěvníků volně projíždějí mezi divokými zvířaty, zoo loni v premiéře otevřela 1. června a v provozu bylo do začátku října.

Letošní vstupné do autosafari bude proti loňské sezoně levnější – dospělí zaplatí místo 290 korun 230. V zoo bude současně zavedeno vstupné pouze pro celou zahradu. Zrušena bude naopak možnost koupit si levnější vstupné jen do klasické části zoo. Zatím je v zoo takzvaná jarní sezona, kdy si lidé mohou projít pěšky i část afrického safari, v němž je po otevření autosafari pohyb pěšky zakázán. Základní vstupné pro jarní sezonu činí 175 korun. 

Vstupné zvýšila zahrada loni kvůli regulaci návštěvníků, panovaly totiž obavy ze zahlcení safari. Loňský provoz autosafari však byl podle zoo bez problémů, a zahrada si tedy mohla pro léto dovolit podpořit zvýšení návštěvnosti snížením vstupného.