Na Konopišti se koná Folkový kvítek, zazpívá i Klus

Konopiště (Benešov u Prahy) – V přírodním divadle na Konopišti se dnes koná hudební festival Folkový kvítek. Jde již o jednadvacátý jubilejní ročník, který potrvá celou sobotu. Na akci vystoupí třeba Spirituál kvintet, populární písničkář Tomáš Klus nebo skupina Děda Mládek Illegal Band. Kromě zmíněných hudebníků se zde představí i děti postoupivší z šesti kol v rámci národní autorsko-interpretační soutěže zaměřené na hudební žánry - folk, country, folk-rock, bluegrass nebo gospel. Zisk ze vstupného se jako každoročně použije na akce pro děti, jako jsou letní tábory, ozdravné pobyty nebo příspěvky na víkendové akce a drobné soutěže.

Na jubilejním jednadvacátém festivalu Folkový kvítek vystoupí mnoho kapel, zpěváků a jiných hudebních uskupení. Před půl desátou večer zde zazpívá i populární mladý písničkář Tomáš Klus. Na webových stránkách festivalu se mohou návštěvníci dozvědět, jak se na akci dostanou, podrobnosti o celodenním programu nebo si prohlédnout fotografie z minulých ročníků.

Folkový kvítek je druhou největší hudební přehlídkou svého druhu v Čechách a největší ve Středočeském kraji včetně Prahy. Program festivalu odstartuje v deset hodin dopoledne a potrvá až do pozdních hodin. Jednotné vstupné na osobu činí 270 korun, děti do deseti let mají vstup volný, stejně tak děti z dětských domovů.