Z Tanvaldu na Liberec nejezdily vlaky, pod jedním zahynul muž

Tanvald – Železniční doprava mezi Tanvaldem a Smržovkou na trati do Liberce byla v ranní špičce zastavena a spěchající cestující museli doufat, že jim přijedou náhradní autobusy. Před sedmou hodinou ráno zahynul na trati muž, který se podle policistů zřemě nechal zabít jedoucím osobním vlakem. Výluka skončila po deváté hodině dopoledne.

Šestašedesátiletý muž z Tanvaldu pod koly vlaku zřejmě neskončil nešťastnou náhodou. Podle informací záchranářů se nehoda stala v tunelu za Tanvaldem, kde seděl v kolejišti. Pod vlakem zůstal zaklíněný. „Jeho zranění byla neslučitelná se životem. Zemřel na místě po nárazu,“ doplnil mluvčí záchranné služby Stanislav Mackovík. „Vše nasvědčuje tomu, že se tímto způsobem rozhodl ukončit svůj život,“ dodala policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Na místě museli zasahovat hasiči a zaklíněné mrtvé tělo vyprostit. „Vlak zůstal stál v tunelu a hasiči tělo mrtvého muže, které zůstalo zhruba uprostřed soupravy, ručně vyprostili a vynesli ven,“ popsala mluvčí hasičského sboru Zdenka Štrauchová.

Mezi Libercem a Tanvaldem jezdí dnes takřka výhradně nové jednotky Stadler Regioshuttle, které České dráhy nasadily poté, co vyhrály krajský tendr na provozování osobní dopravy na trati.