Divoká jízda nad ránem skončila smrtí dvou lidí v rybníce

Ústí (Přerovsko) – Smrtí dvou mladých lidí skončila divoká jízda terénního vozu u obce Ústí na Přerovsku. Jeho řidič nad ránem vozil skupinku známých po loukách v okolí vesnice. Nezvládl ale řízení a sjel kolem třetí hodiny ranní do rybníka. Zemřela při tom šestnáctiletá dívka a dvacetiletý mladík, další čtyři pasažéři utrpěli zranění. Příčiny nehody prošetřuje policie, bylo však již zahájeno trestní řízení pro podezření z usmrcení a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

„Mladí lidé ve věku od 16 do 26 let jezdili v terénním autě po polních cestách a loukách v okolí Ústí. Při tom spadli ze čtyřmetrového srázu do místního malého rybníčku,“ popsala okolnosti havárie mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová. Další podrobnosti vzhledem k probíhajícímu vyšetřování neuvedla. Policie bude podle ní například mimo jiné zjišťovat, kdo terénní vůz značky Nissan řídil.

Na místě zasahovali i policejní potápěči, ale šestnáctiletou dívku a dvacetiletého mladíka se již zachránit nepodařilo. Další čtyři lidé, kteří se při nehodě zranili, byli převezeni do Fakultní nemocnice v Olomouci. „Převáželi jsme z místa nehody dvě ženy a jednoho muže. Utrpěli zlomeniny a pohmožděniny a byli podchlazení,“ popsal náměstek ředitele krajské záchranky Jan Weinberg.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Poslední z účastníků nehody, mladý muž, podle Weinberga odjel z místa nehody taxíkem domů, odkud ho se zraněním obličeje později odvezla záchranná služba také do nemocnice. „Všichni jsou při vědomí ve stabilizovaném stavu. Nejsou v přímém ohrožení života,“ řekl ČT mluvčí nemocnice Egon Havrlant.