V Karviné spadlo lešení na dvě malé děti

Karviná - Na dvě sedmileté děti se v Karviné zřítila část lešení. Jeden z chlapců má poraněnou hlavu, druhý nohu, nicméně oba už jsou v domácím ošetřování. Policie na místě zajistila stopy a vyšetřuje, zda nepochybila stavební firma. Ta ale odpovědnost odmítá.

K pádu trubek a části podlah lešení došlo před šestou hodinou večerní na náměstí Budovatelů, které právě prochází celkovou rekonstrukcí. Podle svědků nebylo lešení dostatečně zajištěné a zřítilo se poryvem větru. Kolem zrovna procházeli dva malí chlapci, jeden má zlomenou nohu, druhý zranění na hlavě. Záchranáři je okamžitě převezli do nemocnice, teď už jsou oba v domácím ošetřování.

Policie nyní šetří, jestli firma nepochybila, podle některých svědků totiž dělníci na stavbě popíjeli a celé lešení začali zajišťovat až ve chvíli, kdy k nehodě došlo. Majitel domů ale tvrdí, že firma, která rekonstrukci provádí, za nehodu nemůže. V danou dobu totiž už na stavbě její pracovníci prý vůbec nebyli. Na vině jsou rozkradači kovů, kteří lešení den co den poškozují.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)