Celníci zklividovali v Praze padělatelskou dílnu s CD a DVD

Znojmo/Praha - Celníci zlikvidovali v pátek v Praze dílnu na výrobu nelegálních kopií CD a DVD. Našli celkem osm tisíc nosičů s hudebními a filmovými hity. Ve Znojmě zadrželi dva kurýry, kteří část padělků vezli do jedné z blízkých tržnic. V kauze jsou stíháni tři lidé. Hrozí jim až pět let vězení.

Už v roce 2010 odhalili celníci obdobnou padělatelskou dílnu ve Znojmě. Její provozovatel za nelegální výrobu CD a DVD dostal podmíněný trest. Verdikt zatím není pravomocný. Muž pak navázal kontakt s Vietnamkou z Prahy, která měla svoji dílnu.

Padělky zásobovala tržnice na Znojemsku, které jsou největší na Moravě, pražskou Sapu, tržnici v Praze Holešovicích a mnohé stánky v republice. Stíhána je i její známá, která padělky cédéček doručovala. Ve Znojmě byla dopadena s provozovatelem zrušené padělatelské dílny v roce 2010.

V pražské dílně zadrželi celníci 4 697 CD s kopiemi hudebních hitů, 3 320 kopií filmů a 2 326 nosičů bez záznamu. Zabavili tři počítače s osmi vypalovacími mechanikami, osm externích vypalovaček, sedm tiskáren a tři tiskárny se skenery a kopírkami. Odvezli si i 29 kilogramů obalového materiálu, hlavně bookletů a obálek.